جمعه , 10 فروردین 1403
لپ تاپ گیمینگ یا PC

مقایسه عملکرد لپ تاپ گیمینگ با PC گیمینگ؟ کدام یک برای بازی بهتر است؟

انتخاب میان لپ تاپ گیمینگ یا pc (دسکتاپ) همیشه از دشوارترین دغدغه‌های جامعه بازیکنان کامپیوترهای شخصی بوده است. البته با توجه به اینکه هر کدام از این دو مزیت‌ها و معایب خود را دارند، در نهایت گزینه ارجح به شرایط زندگی شخصی شما بازمی‌گردد. اما در سال‌های اخیر که فاصله بهینه بودن لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های رومیزی کمتر و کمتر شده، جواب دادن به این سؤال هم به‌سادگی گذشته نخواهد بود.در این مطلب به بررسی ویژگی‌های قابل‌تأمل لپ‌تاپ‌های گیمینگ و مقایسه آن‌ها با سیستم معادل رومیزی می‌پردازیم تا ببینیم کدام یک به بهترین شکل می‌توانند از پس نیازهای شما برآیند.


فهرست مطالب


تفاوت لپ تاپ گیمینگ و PC گیمینگ در قدرت چگونه است؟

برای اینکه لپ تاپ ها بتوانند سبک باشند، حرارت کمتری تولید کنند و برق کمتری نیز مصرف کنند پردازنده و کارت گرافیک آنها محدود می‌شود. 2 قطعه اصلی در لپ تاپ ها محدود می‌شوند که موجب ایجاد حرارت کمتر و مصرف کمتر باتری لپ تاپ شوند: «پردازنده یا CPU» و دیگر «کارت گرافیک یا GPU» این 2 قطعه اصلی مسئول پردازش ها در کامپیوتر یا لپ تاپ هستند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ گیمینگ تا 20 میلیون را بخوانید.

1 – محدودیت قدرت پردازنده در لپ تاپ:

هنگامی که در مورد محدودیت قدرت در پردازنده های لپ تاپ ها حرف می‌زنیم شاید در اکثر مواقع منظورمان پردازنده لپ تاپ های گیمینگ نباشد! اما به هر حال بهتر است در مورد این پردازنده ها اطلاعاتی را کسب کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ مخصوص بازی را بخوانید. این محدودیت به این معناست که پردازنده های لپ تاپ چه از شرکت Intel و چه از شرکت AMD به شکلی طراحی می‌شوند که در حالت عادی و در حالت اوج کارکرد خود مصرف برق کمتری داشته باشند و به پیرو همین صحبت بازدهی آنها در حالت اوج خودشان نیز پایین تر می‌آید.

این مطلب را از دست ندهید  بهترین لپ تاپ برای آهنگسازی کدام است؟ + راهنمای خرید بهترین لپ تاپ برای آهنگسازی

2 – نام پردازنده های لپ تاپ محدود شده

اگر توجه کنید بسیاری از لپ تاپ ها از پردازنده هایی بهره می‌برند که در انتهای نام مدلشان حروفی وجود دارد، مانند U در پردازنده هایی مثل «AMD Ryzen 7-4700U» یا «Intel Core i7-8665U» که این حروف به معنای پردازنده ای با مشخصات زیر است:

  • مصرف پایین پردازنده
  • سرعت کلاک پایین تر نسبت به دیگر CPU ها با همان مدل
  • مصرف برق کمتر و تولید گرمای کمتر
  • پردازنده های گیمینگ هم وجود دارند!
لپ تاپ گیمینگ یا PC

یکی از موارد سخت افزاری که شما را به خرید لپ تاپ های گیمینگ ترغیب می‌کند همین مورد است. همانطور که گفته شد شرکت های سازنده پردازنده یعنی Intel و AMD مدل هایی عرضه می‌کنند با محدودیت سخت افزاری که در انتهای نام مدلشان حرف U وجود دارد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مینی لپ تاپ گیمینگ رابخوانید. دقیقا برعکس این مورد نیز وجود دارد. پردازنده هایی که در انتهای نام مدلشان حرف H وجود دارد به معنای High Performance و بازدهی بالا هستند. دو پردازنده «INTEL CORE I9 11900H» و «AMD RYZEN 9 5900HS» دقیقا از همین ویژگی برخوردارند و آنها:

  • دارای سرعت کلاک و فرکانس کاری بالاتر
  • دارای انرژی مصرفی بیشتر

همچنین پسوند K در انتهای نام پردازنده هایی که در لپ تاپ ها به کار رفته اند نیز به معنای پردازنده با قابلیت آورکلاک است که کمتر لپ تاپی با پردازنده ای با پسوند حرف K پیدا می‌کنید.

3 – محدودیت در قدرت کارت گرافیک لپ تاپ گیمینگ:

در لپ تاپ ها کارت گرافیک ها نیز ضعیف تر و محدود تر از کارت گرافیک های PC هستند. شما می‌توانید امروزه به راحتی لپ تاپ هایی با قیمت 30 ملیون تومان تهیه کنید که از کارت گرافیک GTX 1650 برخوردار باشند، مثل لپ تاپ Asus FX506 که دقیقا از همین کارت گرافیک برخوردار است. اما در کامپیوتر های گیمینگ تنها قیمت خود کارت گرافیک GTX 1650 نزدیک به 20 ملیون تومان است! (21 دی ماه 1400)

آیا برای گیمینگ و بازی کردن لپ تاپ بهتر است یا PC گیمینگ؟

فناوری های به کار رفته در لپ تاپ های گیمینگ:

تا به اینجای کار اکثرا معایب لپ تاپ های گیمینگ را می‌گفتیم اما اینجا تعدادی از مزایای آنها را خواهیم گفت.البته برای کسب اطلاعان بیشتر متوانید مقاله فرق لپ تاپ گیمینگ با معمولی را بخوانید.شما در لپ تاپ های گیمینگ می‌توانید به وسیله فناوری های به کار رفته در لپ تاپ قدرت و پردازش لپ تاپتان را کنترل کنید، فرضا می‌توانید در هنگام تایپ کردن اسناد یا انجام کار های روزمره خودتان لپ تاپ خودتان را در حالت Silent Mode قرار بدهید و صدای فن های خود را در کمترین حالت ممکن قرار بدهید و قدرت پردازنده و کارت گرافیک خودتان را محدود کنید.

لپ تاپ گیمینگ یا PC

یکی دیگر از امکاناتی که در اکثر لپ تاپ های گیمینگ قرار می‌گیرد، ویندوز اورجینال است که به شما امکان آپدیت خودکار از طریق سرور های مایکروسافت و آپدیت و شناسایی خودکار درایور ها را می‌دهد؛ چیزی که شما اگر بخواهید در PC داشته باشید باید حداقل 139 دلار به مایکروسافت پرداخت کنید. پس اگر هنوز به این فکر می‌کنید که لپ تاپ گیمینگ یا PC گیمینگ بهتر است، باید این نکته را هم مدنظر بگیرید.

این مطلب را از دست ندهید  نقد و بررسی تخصصی لپ‌ تاپ ایسوس TUF Dash Gaming FX517ZR-F15.173070

مزایای لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC:

در یک جمع بندی نهایی اگر بخواهیم تمامی ابعاد را برسی کرده باشیم، می‌توانیم بگوییم بسته به نیاز شما انتخاب اینکه لپ تاپ بهتر است یا PC می‌تواند متفاوت باشد اما در پایین اصلی ترین مزیت های لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC ها آورده شده است:

  • قابلیت حمل آسان
  • قیمت تمام شده کمتر نسبت به PC ها
  • داشتن مانیتور های با کیفیت و با نرخ رفرش بالا (در PC باید جداگانه بخرید)
  • دشتن فناوری و امکانات درونی همانند Wifi و بلوتوث
  • داشتن باتری و قابلیت بازی و فعالیت در حین قطعی برق
  • دارای ویندوز اورجینال (اکثرا)

معایب لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC:

هنوز هم نظر اکثر مردم در مورد سوال لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC گیمینگ شاید PC گیمینگ باشد. اما این ترازو در حال تکان خوردن است و لپ تاپ های گیمینگ با سنگین کردن سمت خودشان ترازو را به سمت خودشان می‌کشد اما همچنان معایبی دارند که عبارت است از:

  • کارت گرافیک های ضعیف تر نسبت به PC
  • عملکرد ضعیف تر بعضی از مدل های پردازنده (پسوند U)
  • ارتقا پذیری کمتر نسبت به PC
  • تعمیر و تعویض سخت قطعات
  • باتری و شارژ دهی ضعیف تر نسبت به پاور PC
  • مشکل خنک سازی و Cooling

علت تفاوت قیمت و قدرت بین کارت گرافیک PC و لپ تاپ گیمینگ چیست؟

علت اصلی تفاوت قیمت بین کارت گرافیک لپ تاپ و PC در طی سال های اخیر دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل بازار ارز های دیجیتال و استفاده از کارت گرافیک ها برای Main کردن ارز دیجیتال است. به دلیل هجوم ماینر ها به بازار کارت گرافیک در طی چند سال گذشته قیمت کارت گرافیک های PC روز به روز گران تر از قبل شده است. اما دلیل اصلی قدرتمند بودن واقعی کارت گرافیک های PC است. این کارت گرافیک ها با تمام قدرت کار می‌کنند و مشکل برق و خنک سازی و…. را ندارند و محدود نیستند.البته این مورد به این معنی نیست که کارت گرافیک های لپ تاپ ضعیف هستند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ های مناسب تدوین را بخوانید.

این مطلب را از دست ندهید  بررسی و معرفی بهترین لپ تاپ ها برای کاربری روزمره در سال 2023
  1. بازی Minecraft
گیم
نام گرافیکنرخ فرم در حداقل کیفیتنرخ فریم در حداکثر کیفیت
Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)45372
Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)46061
Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)41188

2. بازی GTA V

گرافیک بازی GTA V
نام گرافیکنرخ فرم در حداقل کیفیتنرخ فریم در حداکثر کیفیت
Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)18042
Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)12640
Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)17858

3- بازی Apex Legends

گرافیک بازی Apex Legends
نام گرافیکنرخ فرم در حداقل کیفیتنرخ فریم با کیفیت حداکثر
Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)17893
Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)212117
Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)271149

تفاوت در ارتقا پذیری لپ تاپ چیست؟

ارتقا پذیری یکی دیگر از نقد های وارده به لپ تاپ ها است. شما در لپ تاپ ها 2 قطعه رم و حافظه داخلی لپ تاپ خودتان را حال چه SSD باشد چه HDD می‌توانید به آسانی ارتقا دهید اما آیا این داستان برای کارت گرافیک یا CPU نیز صداقت دارد؟ متاسفانه پاسخ خیر است. شما در pc ها برعکس لپ تاپ ها می‌توانید حتی مادربرد خود را هم ارتقا دهید و با یک مادربرد مدل بالاتر ارتقا دهید اما لپ تاپ ها از طرف شرکت های سازنده به گونه ای ساخته می‌شوند که قطعات درونی بهترین بازدهی با یکدیگر را داشته باشند و اکثر قطعات به یکدیگر متصل هستند.

تفاوت در تعمیرپذیری لپ تاپ چیست؟

تعمیر پذیری نیز یکی دیگر از مواردی است که به بحث ساختار لپ تاپ ها باز می‌گردد. اگر در کامپیوتر گیمینگ شما کارت گرافیک شما بسوزد و به دیگر قطعات آسیبی وارد نکند، می‌توانید به آسانی با جدا کردن کارت گرافیک از گذرگاه PCI Express x16 یک کارت گرافیک جدید خریده و مجددا از کامپیوتر خودتان استفاده کنید، اما در لپ تاپ بحث فرق می‌کند. در بعضی از مدل های لپ تاپ ها کارت گرافیک ها به صورت onboard با مادربرد به صورت سرامیکی متصل هستند و شما نمی‌توانید آنها را جدا کنید یا ارتقا بدهید. این بدان معناست که اگر کارت گرافیک لپ تاپ شما سوخت، حتی اگر مادربرد لپ تاپ و دیگر قطعات درونی متصل هم سالم باشند، شما باید اقدام به تعویض تمامی این قطعات بکنید!

لپ تاپ گیمینگ

تفاوت در قیمت لپ تاپ گیمینگ PC چگونه است؟

بر سر قیمت لپ تاپ و PC بحث بسیار است. ابتدا که باید به شما عرض کنیم شما با خرید لپ تاپ دیگر نه نیاز به خرید نمایشگر مجزا دارید، نه نیازی به خرید اسپیکر. همچنین 90% از لپ تاپ های امروزی از امکاناتی همانند WIFI و بلوتوث نیز برخوردارند که در مقایسه با PC شما باید برای هر کدام دانگل جداگانه خودشان را بخرید. بحث آنجایی جالب می‌شود که بدانیم قیمت کارت گرافیک های PC به تنهایی قیمت یک لپ تاپ هستند!

این مطلب را از دست ندهید  معرفی و بررسی بهترین لپ‌تاپ‌های سری زنبوک ایسوس ۲۰۲۳

امروزه همگان می‌دانند که قدرت کارت گرافیک های لپ تاپ بسیار توسعه یافته است اما هنوز هم چیپ های گرافیکی که برای PC ها توسعه می‌یابند از قدرت بیشتری برخوردارند. در کنار این مورد و توجه به قیمت مانیتور می‌توان گفت که تقریبا قیمت تمام شده یک لپ تاپ گیمینگ از قدرت یک PC گیمینگ در تقریبا هر بازه قیمتی پایین تر است. علت این ارزانی همانطور که گفته شد در کارت گرافیک و CPU نهفته شده است.

بررسی جدول مشخصات یک لپ تاپ گیمینگ و PC :

در جدول پایین شما مشخصات یک لپ تاپ گیمینگ امروزی که یک نسخه میانرده از سری لپ تاپ های ایسوس fx516 است را می‌بینید، در مقایسه با یک PC با همان مشخصات. خودتان قیمت نهایی را مقایسه کنید و نظر خودتان را حتما در بخش کامنت ها به ما بگویید. مقایسه لپ تاپ Asus FX516PE با یک PC گیمینگ در همان محدوده قیمت:

لپ تاپ ایسوس FX516PEیک PC گیمینگ با کانفیگ مشابه
پردازنده Core i7 11300HRocket Lake مدل Core i7-11700 قیمت: 9000
کارت گرافیک RTX 3050TiGeForce RTX 3060 PHOENIX قیمت: 27000
512 گیگابایت حافظه پر سرعت SSD از نوع NVMESSD سامسونگ مدل PM9A1 512GB قیمت: 2400
صفحه نمایش 120Hz با کیفیت FHDمانیتور 60 هرتز حداقل 3-4 ملیون
به همراه کیبورد RGB و بلوتوث و WIFIنیاز به کیس + بدون بلوتوث و موس و کیبورد و…
16 گیگابایت رم با سرعت 3200MHzرم 16 گیگ دوکاناله DDR4 قیمت: 2000
دارای ویندوز اورجینال (ویندوز 11 Home)بدون ویندوز اورجینال
قیمت در 21 دی: 36,500,000قیمت بدون اکسسوری و مادربرد و…. : 45,400,000

خنک سازی لپ تاپ های گیمینگ چگونه است؟

یکی دیگر از بحث هایی که در بین طرفداران PC بسیار مشهور است بحث خنک سازی پردازنده ها و Cooling است. همین بحث بزرگ بین گیمر های PC به یکی از نقد های وارده به لپ تاپ های گیمینگ تبدیل شده است. اگر جدا از گیمینگ اهل کار های گرافیکی و رندر گرفتن از فیلم های تدوین شده باشید، احتمالا می‌دانید که خروجی گرفتن از نرم افزار هایی مثل افتر افکت یا پریمیر فشار زیادی بر پردازنده و کارت گرافیک وارد می‌کند و موجب بار پردازشی بالا و حرارت بالای CPU و GPU می‌شود.

کول پد لپ تاپ

برای بحث خنک سازی لپ تاپ های گیمینگ از فن های قدرتمندی استفاده می‌شود، فناوری هایی همانند آیونیزه کردن هوا نیز به کمک لپ تاپ ها آمده اند تا دمای CPU و GPU در هنگام پردازش ها کاهش بیابد. همچنین در حالت عادی که لپ تاپ به برق متصل نیست، سرعت CPU و چرخش فن ها تا حدی محدود می‌شوند. به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر اهل ادیت فیلم و تدوین هستید حتما از مقاله بهترین لپ تاپ ها برای تدوین و ادیت فیلم 2022 دیدن کنید.

این مطلب را از دست ندهید  معرفی و بررسی بهترین لپ تاپ‌های صنعتی و سخت کار HP

آیا کول پد بر خنک سازی لپ تاپ گیمینگ تاثیر دارد؟

عده ای از دوستان در مورد تاثیر خنک سازی کول پد در لپ تاپ های گیمینگ پرسیده اند. ضمن اینکه در مورد تاثیر واقعی کول پد در آینده یک مقاله جداگانه نوشته خواهد شد باید در اینجا بگوییم که کول پد ها گردش هوا را در لپ تاپ شما بالا می‌برند و موجب کاهش 3-4 درجه ای دمای درون لپ تاپ شما می‌شوند. به شما توصیه می‌کنیم اگر که مدام با لپ تاپ خودتان در حال بازی هستید یا می‌خواهید لپ تاپ گیمینگی بخرید و با آن مدام به بازی بپردازید حتما به فکر خنک سازی آن به وسیله کول پد و افزایش عمر قطعات آن باشید.

شارژدهی و باتری لپ تاپ های گیمینگ چگونه است؟

یکی دیگر از نقد های وارده به لپ تاپ های گیمینگ باتری آنها و شارژدهی و عمر باتریشان است. این مورد واقعا با اهمیت است و خود من نویسنده این مقاله این مورد را دیده ام. شما در PC گیمینگ خودتان می‌توانید به شرطی که برق قطع نشود، از 7 صبح تا 12 شب یکسره به پای بازی بنشینید! (که ما چنین چیزی را برای هیچکس توصیه نمی‌کنیم) اما در لپ تاپ های گیمینگ شما باید حتما لپ تاپ خودتان را به برق زده باشید تا بتوانید با نهایت نرخ فریم و کیفیت به بازی ها بپردازید. ریسک اینکه قرار است لپ تاپ شما در تمام طول مدت زمان بازی در برق باشد و به مرور زمان عمر باتری و شارژر آن کاهش می‌یابد همواره همراه شما خواهد بود…

البته اگر بخواهیم منصفانه به موضوع نگاه کنیم هیچ حسی بدتر از این نیست که در وسط بازی شوتر آنلاینی مثل وارزون باشید و برق یکهو برود! در لپ تاپ به علت وجود باتری و قابلیت حمل احتمالا بازی همه هم تیمی های شما نا تمام بماند اما شما بتوانید تا انتهای همان دست را با موفقیت بروید (این موضوع در تابستان ها که حداقل روزی 1-2 ساعت برق قطع می‌شود اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.) اگر به دنبال این هستید که بهترین لپ تاپ ها از نظر باتری را ببینید به مقاله بهترین لپ تاپ ها از نظر عمر باتری سر بزنید. در قسمت باتری بازی واقعا به نفع PC عوض می‌شود و اگر 2 به شک هستید که لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC اینجاست که بازی عوض می‌شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با مقایسه ی لپ تاپ گیمینگ با PC آشنا شدید.همچنین از مزایا ومعایب و کاربرد های آنها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

اصلی ترین مزیت لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC چیست؟

قابلیت حمل، قابلیت داشتن باتری و قیمت تمام شده کمتر نسبت به pc از اصلی ترین مزیت های لپ تاپ های گیمینگ است. ضمن اینکه در لپ تاپ ها شما نیازی به موس و کیبورد و دانگل بلوتوث و Wifi ندارید و در یک لپ تاپ تمامی این اکسسوری ها گنجانده شده اند.

آیا گرافیک در PC بهتر عمل می‌کند یا لپ‌تاپ؟

عموما به خاطر استفاده از فن‌های خنک کننده در PC طول عمر قطعات بیشتر از لپ‌تاپ‌ها است اما از نظر کارایی امروزه بهره‌وری در لپ‌تاپ‌ها و PC های گیمینگ یکسان هستند.

پیشنهاد ما به شما

لپ تاپ گیمینگ ایسوس

معرفی انواع لپ تاپ گیمینگ ایسوس

لپ تاپ گیمینگ ایسوس (Asus Gaming Laptop) یکی از پرطرفدارترین رایانه‌های قابل حمل در سراسر …

دیدگاهتان را بنویسید