دوران دانشجویی در کنار همه فراز و نشیب هایش ، می تواند از مهم ترین دوران زندگی افراد باشد. افراد در دوره دانشجویی خود ، با استفاده از وقت آزاد و کسب تخصص لازم خواهند توانست در آینده ، رشته مورد علاقه خود را در کسب و کارشان تجربه کنند. در این میان استفاده از ابزارهای نوین فناوری مانند لپتاپ به خصوص در رشته های فنی ، می تواند کمک شایانی به دانشجویان برای کسب تخصص و مهارت کند.در این مقاله، لپتاپهایی را معرفی میکنیم که با حداقل هزینه پاسخگوی نیازهای روزمره باشند. با راهنمای خرید بهترین لپتاپ دانشجویی همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- آیا لپتاپ های دانشجویی دسته بندی خاصی دارند؟
- آیا همه لپتاپ های دانشجویی ارزان هستند؟
- لپتاپ مخصوص دانشجویان چه ویژگی هایی دارد؟
- معرفی بهترین لپتاپ های دانشجویی 2023
- نتیجه گیری در خرید لپتاپ دانشجویی
- سخن پایانی و سوالات متداول
آیا لپتاپ های دانشجویی دسته بندی خاصی دارند؟
ما در این مقاله در خصوص دو نوع کاربری در لپتاپ های دانشجویی صحبت می کنیم. اولین کاربری ، ساده و تحقیقاتی در حد وب گردی، مرور سایت های اینترنتی و کارهای آفیس است. کاربری دوم مربوط به دانشجویان رشته های فنی و نیازمند محاسبات سنگین و پیچیده تر است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ دانشجویی را بخوانید.بنابراین ابتدا با توجه به رشته تحصیلی خود ، باید ببینید چه انتظاری از لپ تاپ خواهید داشت و سپس نسبت به خرید آن اقدام کنید.
آیا همه لپتاپ های دانشجویی ارزان هستند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت الزاما خیر ! همه لپ تاپ های دانشجویی ارزان نیستند. تصویر کنید دانشجوی رشته کامپیوتر هستید و نیاز دارید با نرم افزار برنامه نویسی روز دنیا مانند Visual Studio کار کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مینی لپ تاپ دانشجویی را بخوانید. در رشته نقشه کشی تحصیل می کنید و با نرم افزار های سنگین نقشه کشی کار می کنید. پس به طور حتم لپ تاپی مناسب شماست که دارای پردازنده قوی و حافظه رم بالا باشد و چنین لپ تاپی ، نمی تواند یک لپ تاپ ارزان قیمت باشد.
اما ما معمولا وقتی از لپتاپ دانشجویی حرف می زنیم ، اولین مشخصه ای که به ذهن ما می رسد قیمت آن است. ما پیشنهاد می کنیم اگر رشته تحصیلی تان فنی نیست و قصد دارید از لپ تاپ خود برای وب گردی ، استفاده از نرم افزارهای آفیس و کارهای روزمره استفاده کنید ، به دنبال لپ تاپ های ارزان تر باشید.
لپتاپ مخصوص دانشجویان چه ویژگی هایی دارد؟
ما در این مقاله ، لپتاپ های مخصوص دانشجویان را از چند زاویه بررسی کرده ایم:
1- وزن لپ تاپ:
به طور حتم دانشجویان تمایل ندارند لپتاپ های سنگین وزن را هر روز حمل کنند و از منزل به دانشگاه ببرند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پلتفرم نرم افزار مجازی را بخوانید. پس سعی کنید لپ تاپی را انتخاب کنید که سبک باشد. وزن مورد قبول برای لپ تاپ های دانشجویی حدود 2 کیلوگرم است. توجه کنید که معمولا در مسیر دانشگاه نیاز است مدت زمان طولانی برای حمل لپ تاپ خود صرف کنید و این موضوع می تواند در افزایش خستگی شما موثر باشد.
2- اندازه صفحه نمایش:
صفحه نمایش لپ تاپ بر وزن لپ تاپ موثر است. همانطور که می دانید محبوب ترین اندازه صفحه نمایش لپ تاپ های موجود در بازار 15.5 اینچی است اما ما توصیه می کنیم لپ تاپ های 13 و 14 اینچی را نیز در هنگام خرید بررسی کنید. چرا که این لپ تاپ ها وزن کمتری خواهند داشت.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ مناسب اپلیکیشن شاد را بخوانید.
همچنین به رزولوشن و دقت تصویر نیز در هنگام خرید توجه کنید. همچنین توصیه می کنیم لپ تاپ های با صفحه نمایش مات و فول اچ دی را تهیه کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ دانش آموزی ارزان را بخوانید.
3- پردازنده مرکزی لپ تاپ:
با توجه به نوع کاربری لپتاپ، پردازنده های مختلفی بر روی رایانه ها نصب می شود. حداقل پردازنده ای که برای کارهای روزمره و عادی توصیه می شود سری Corei3 هستند. میزان حافظه پنهان یا کش نیز در آنها بسیار موثر است. ما پیشنهاد می کنیم برای کارهای روزمره دانشجویی از یک پردازنده با حافظه پنهان مناسب استفاده کنید اما اگر دانشجوی رشته های فنی هستید از سری Corei5 به بالا به این منظور استفاده کنید تا در هنگان اجرای محاسبات پیچیده ، بتوانید کارهای دیگری نیز بطور همزمان انجام دهید. به شما پیشنهاد می کنیم به سراغ پردازنده های نسل قدیم مانند Celeron نروید تا حداقل برای چند سال خیالتان از پردازنده لپ تاپ تان راحت باشد.
4- حافظه رم لپ تاپ:
از اصلی ترین عوامل در سرعت پردازش ها و هنگ نکردن لپ تاپ ها می توان از حافظه رم نام برد. برای کاربری عادی حداقل رم باید 4 گیگابایت باشد. اما اگر پردازش های سریع و پیچیده ای از لپ تاپ خود انتظار دارید ، به دنبال یک لپ تاپ با حداقل حافظه 8 گیگابایت با سرعت پردازش 1600 مگاهرتز و از نوع DDR3 باشید.
5- کارت گرافیک لپ تاپ:
معمولا دانشجویان در هنگام بررسی و خرید لپ تاپ ، به این موضوع توجه زیادی می کنند. چراکه دانشجویان حتی اگر کارهای روزمره ای نیز با سیستم خود داشته باشند ، در بسیاری از اوقات تمایل دارند بتوانند برخی از بازی های سنگین را نیز اجرا کنند. پس نیاز به یک کارت گرافیک مجزا برای این افراد ضروری است. اما اگر به دنبال کارهای وب گردی و تحقیقاتی ساده هستید ، یک کارت گرافیک آنبورد با حافظه مشترک نیز می تواند پاسخگوی کار شما باشد.
6- فضای ذخیره سازی هارد:
هارد دیسک و فضای آن شاید در نگاه اول ، بر خرید یک لپ تاپ با کاربری دانشجویی تاثیر گذار نباشد اما به این موضوع توجه کنید که دانشجویان در طول چند سال که با لپ تاپ خود کار خواهند کرد مطمئنا حجم وسیعی از اطلاعات را خواهند داشت که باید بر روی هارد دیسک لپ تاپ خود ذخیره کنند. پس ما پیشنهاد می کنیم برای کارهای روزمره 500 گیگابایت و برای کاربری پیشرفته تر از 1 ترابایت هارد در لپ تاپ خود استفاده کنید. اگر پردازش های سنگین خواهید داشت می توانید از هارد های پرسرعت SSD استفاده کنید که قیمت بالاتری هم دارند.
7- پورت های خروجی لپ تاپ:
تصور می کنید می خواهید در خصوص یکی از تحقیقات خود در دانشگاه ارائه ای چند دقیقه ای داشته باشید. اگر لپ تاپ شما به ساده ترین پورت HDMI متصل باشد به راحتی و با یک کابل می توانید آن را به ویدئو پروژکتور کلاس وصل کرده و ارائه خود را در صفحه نمایش بزرگتری به انجام برسانید.
همچنین تعداد پورت های USB لپ تاپ هم برای دانشجویان مهم خواهد بود.
8- باتری لپ تاپ:
میزان استفاده دانشجویان از لپ تاپ معمولا زیاد خواهد بود. برخی از دانشجویان در مسیر نیز سعی می کند تکالیف خود را انجام دهند. بنابراین نیاز است از لپ تاپی استفاده کنند که حداقل 2 ساعت شارژ را برای استفاده بدون برق ذخیره کرده باشد. بنابراین ما پیشنهاد می کنیم به این مشخصه توجه ویژه ای کنید. اما اگر استفاده شما از لپ تاپ ، همیشه با کمک نیروی برق است ، یک لپ تاپ با باتری معمولی تهیه کنید.
معرفی بهترین لپتاپ های دانشجویی 2023
1 – لپتاپ ۱۵ اینچی ایسر Aspire 3 A315
برند ایسر از سالها قبل که فعالیت خود را شروع کرده است، همیشه لپتاپهایی تولید کرده که از کیفیت خوبی برخوردار هستند، اما نسبت به رقبای خود هزینه کمتری برای کاربران دارند. یکی از لپتاپهای این کمپانی Aspire 3 A315 است که در رده لپتاپهای زیر ۱۰ میلیون تومان قرار میگیرد. این لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی وزنی معادل ۲.۱ کیلوگرم دارد و طراحی بدنه آن بسیار زیبا است به گونهای که نمی توان با یک نگاه ساده تشخیص داد که قیمت کمی دارد. مشخصات این کالای تولید شده توسط ایسر را در زیر می توانید بخوانید. با توجه به این مشخصات، با یک لپ تاپ معمولی طرف هستیم که برای کارهای مهندسی سنگین نمیتوان بر روی آن حساب باز کرد، اما برای نوشتن مقاله، وبگردی، تحقیق و بررسی آمار و ارقام بسیار خوب است.
- پردازنده مرکزی: اینتل Celeron N4000
- فرکانس کاری پردازنده: ۲.0GHz تا ۲.۶GHz
- حافظهی کش: ۴ مگابایت
- پردازندهی گرافیک: اینتل UHD Graphics
- حافظهی رم: ۸ گیگابایت
- نوع حافظهی رم: DDR4
- نوع حافظهی ذخیرهسازی: ۱ ترابایت HDD و ۱۲۸ گیگابایت SSD
- حجم باتری: باتری ۳ سلولی
- عمر باتری: ۶ ساعت
2- لپتاپ ۱۵ اینچی ایسوس R565MA
این لپتاپ متعلق به برند ایسوس است و مثل گزینه اول متعلق به بازه قیمتی ۱۰ میلیون تومان. دقیقاً همان کاربرد لپ تاپ Aspire 3 A315 را میتوان برای این مورد هم نام برد. البته نباید از این مسئله غافل شد که Aspire 3 A315 به لحاظ مشخصات سختافزاری از این لپ تاپ جلوتر است. شاید تنها مزیت ایسوس نسبت به گزینه اول صفحه نمایش آن باشد که تصاویر شارپتری را در اختیار شما میگذارد و برای استفاده در کلاسهای آنلاین مناسبتر است و کمتر چشمتان را اذیت خواهد کرد. مشخصات سختافزاری این لپتاپ را هم در زیر میتوانید بخوانید.
- پردازنده مرکزی: اینتل Pentium N5030
- نسل پردازنده: Gemini Lake Refresh
- فرکانس کاری پردازنده: ۱.۱۰ تا ۳.۱۰ گیگاهرتز
- حافظهی کش: ۴ مگابایت
- حافظهی رم: ۴ گیگابایت
- نوع حافظهی رم: DDR4-2400
- حافظهی ذخیرهسازی: ۱ ترابایت
- نوع حافظهی ذخیرهسازی: HDD
- حجم باتری: باتری ۲ سلولی با ظرفیت ۳۷ وات ساعت
- عمر باتری: ۲ تا ۴ ساعت
3 – لپتاپ ۱۵ اینچی لنوو تینک بوک ۱۵
اگر کمی قیمت را بالاتر ببریم و به مرز ۱۵ میلیون تومان برسانیم لپتاپ های زیادی وجود ندارند که بتوان آنها را برای خرید دانشجویان پیشنهاد کرد. به نظر میرسد در این بازی قیمتی تنها مورد خوبی که میتوان بافت تینک بوک ۱۵ محصول شرکت لنوو است که نسبت به دو مورد قبلی وزن کمتری دارد و قابلیت حمل آن بیشتر است. همچنین مشخصات سختافزاری آن به گونهای است که میتوان برای اجرای برخی برنامههای کاربردی و تخصصی رشتههای مختلف بر روی آن حساب باز کرد البته نه برای برنامههای سنگین.
یک ایراد این لپتاپ کم بودن مقدار حافظه داخلی آن است؛ که البته با روشهای مختلف و کمی هزینه کردن قابل رفع است. راحتترین راه برای افزایش حافظه در این لپ تاپ استفاده از کارت حافظههای جانبی است که با توجه به مجهز بودن تینک بوک ۱۵ به درگاه کارتخوان میتوان آن را تا حدی افزایش داد.
- پردازنده مرکزی: اینتل Core i3-1115G4
- نسل پردازنده: Tiger Lake UP3
- فرکانس کاری پردازنده: ۳.۰۰ تا ۴.۱۰ گیگاهرتز
- حافظهی کش: ۶ مگابایت SmartCache
- حافظهی رم: ۱۲ گیگابایت از نوع DDR4 با فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتز
- حافظهی ذخیرهسازی: ۲۵۶ گیگابایت
- نوع حافظهی ذخیرهسازی: SSD
- حجم باتری: باتری ۳ سلولی با ظرفیت ۴۵ واتساعت
4 – لپتاپ ۱۴ اینچی ایسوس ذن بوک ۱۴
پا را فراتر میگذاریم و وارد دنیای لپتاپ هایی مت حدود ۲۰ میلیون تومان می شویم لپتاپهایی که برای کاربردهای مهندسی بسیار خوب هستند میتوان بر روی آنها حساب کرد اولین لپ تاپ ایسوس زن بوک ۱۴ است یک لپ تاپ ۱۴ اینچی وزن تنها ۱.۱ کیلوگرم است لپ تاپ با سیستم عامل اختصاصی ویندوز ۱۰ به فروش می رسد متاسفانه میزان حافظه کم در این لپتاپ هم میتواند به یک معضل تبدیل شود البته اگر استفاده شما صرفاً برای کارهای دانشجویی باشد میزان از حافظه کافی است.
- پردازنده مرکزی: AMD Ryzen 5 4500U
- نسل پردازنده: (Renoir (Zen 2
- فرکانس کاری پردازنده: ۲.۳ تا ۳.۸ گیگاهرتز
- حافظهی کش: ۴ مگابایت
- حافظهی رم: ۸ گیگابایت
- نوع حافظهی رم : LPDDR4X-4266
- حافظهی ذخیرهسازی: ۲۵۶ گیگابایت
- نوع حافظهی ذخیرهسازی: SSD
- حجم باتری: باتری ۳ سلولی لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵۰ وات ساعت
- عمر باتری: ۱۰ ساعت
5 – لپتاپ ۱۵ اینچی IdeaPad 5
آخرین موردی که به شما معرفی میکنیم مربوط به برند لنوو است. لپتاپی با قیمت بالاتر از ۲۰ میلیون تومان که برای کارهای دانشجویی مهندسی و حتی هر گونه تخصص دیگری کاملاً جوابگو است. شما میتوانید پروژههای سنگین گرافیکی را بر روی این لپتاپ اجرا کنید. هرچند که قیمت IdeaPad 5 به نظر زیاد است، اما برای خرید لپتاپی با همین مشخصات در برندهای دیگر باید مبالغ بیشتری پرداخت کنید. به عنوان مثال لپتاپهای هم رده آیدیاپد ۵ در برند ایسوس حدوداً ۶ میلیون تومان گرانتر هستند. بهتر است مروری به مشخصات سخت افزاری این لپ تاپ داشته باشیم.
- پردازنده مرکزی: اینتل Core i7-1165G7
- نسل پردازنده: Tiger Lake UP3
- فرکانس کاری پردازنده: ۲.۸ تا ۴.۷ گیگاهرتز
- حافظهی کش: ۱۲ مگابایت
- حافظهی رم: ۱۶ گیگابایت
- نوع حافظهی رم: DDR4 | حافظهی ذخیرهسازی: ۱ ترابایت HDD و ۲۵۶ گیگابایت SSD
- حجم باتری: باتری ۳ سلولی با ظرفیت ۵۷ واتساعت
نتیجه گیری در خرید لپتاپ دانشجویی
در این مطلب ۵ مورد از لپتاپهای مناسب دانشجویان در بازههای قیمتی مختلف معرفی شدند. در صورتی که هیچ کدام از لپتاپهای توصیه شده را نمیپسندید، میتوانیم یک راهنمایی کلی برای خرید لپتاپ به شما ارائه کنیم. با توجه به بودجهای که دارید باید تصمیم بگیرید که چه برندی را انتخاب کنید. اگر به دنبال کم قیمتترین لپتاپ با کیفیت مناسب هستید، به سراغ برند ایسر بروید. اگر توان مالی شما اجازه میدهد کمی بودجهتان را افزایش دهید به سراغ لپتاپهای تولید شده توسط برند لنوو برود؛ اما اگر یک لپتاپ شیک، تمام عیار و گران قیمت میخواهید لپتاپهای ایسوس گزینههای مناسبی هستند. البته این سه برند با توجه به نوع کاربری لپتاپ شما توصیه میشوند؛ وگرنه لپتاپهای اپل و مایکروسافت تقریباً جزو بیرقیبترینها در بازار به حساب میآیند و اگر توان مالی شما اجازه میدهد، چه بهتر که گزینه انتخابی شما مربوط به یکی از این دو برند باشد.
سخن پایانی
شما در این مقاله با بهترین لپ تاپ دانشجویی در سال 2023 آشنا شدید.همچنین از عملکرد و مشخصات آن ها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
یک لپ تاپ دانشجویی باید بتواند حداقل چه نرم افزار هایی را اجرا کند؟
نرم افزار های عمومی که نیاز هر دانشجویی هستند، همانند مرورگر های کروم و فایرفاکس و برنامه های مجموعه آفیس که شامل وُرد، اکسل، پاور پوینت و چندین برنامه دیگر میشود.
آیا خرید لپ تاپ اقتصادی برای دانشجویان مهندسی صحیح است؟
خیر؛ اگر شما در رشته هایی همانند گرافیک، معماری، ریاضی و محاسبه سیالات یا رشته های مشابه تحصیل میکنید و قصد دارید یک لپ تاپ برای کار های دانشجویی خود بخرید به شما خرید لپ تاپ های اقتصادی را توصیه نمیکنیم زیرا این لپ تاپ ها از قدرت پردازشی خوبی برای اجرای نرم افزار های مورد نیاز شما برخوردار نیستند.