دوشنبه , 26 شهریور 1403

CDN چیست؛ ۷ تاثیر فعال‌سازی آن بر روی سایت

CDN چیست. شبکه تحویل محتوا (CDN) به گروهی از سرورهای توزیع شده جغرافیایی اشاره دارد که برای ارائه سریع محتوای اینترنتی با هم کار می‌کنند. CDN امکان انتقال سریع دارایی های مورد نیاز برای بارگیری محتوای اینترنتی از جمله صفحات HTML، فایل های جاوا اسکریپت، شیوه نامه ها، تصاویر و ویدئوها را فراهم می‌کند. در این مقاله به شما خواهیم گفت CDN چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

CDN یا سی دی ان چیست؟

شبکه تحویل محتوا (CDN) گروهی از سرورهای توزیع‌شده جغرافیایی است که با نزدیک‌تر کردن محتوای وب به مکانی که کاربران هستند، سرعت ارسال محتوای وب را افزایش می‌دهند. مراکز داده در سراسر جهان از حافظه پنهان استفاده می‌کنند، فرآیندی که به طور موقت کپی فایل‌ها را ذخیره می‌کند، به طوری که می‌توانید پس از خرید هاست، از طریق یک سرور در نزدیکی خود، به محتوای اینترنتی از یک دستگاه یا مرورگر مجهز به وب دسترسی داشته باشید. CDN‌ها محتوای پنهانی مانند صفحات وب، تصاویر و ویدیوها را در سرورهای پراکسی نزدیک به مکان فیزیکی شما ذخیره می‌کنند. این کار به شما این امکان را می‌دهد تا کارهایی مانند تماشای فیلم، دانلود نرم‌افزار، بررسی موجودی بانک خود، پست در رسانه‌های اجتماعی یا خرید را بدون اینکه منتظر بارگذاری محتوا باشید، انجام دهید.

شما می‌توانید یک CDN مانند یک دستگاه خودپرداز در نظر بگیرید. وجود یک دستگاه پول نقد تقریباً در هر گوشه ای باعث می‌شود که به سرعت و کارآمد پول دریافت کنید. در صف های طولانی بانک‌ها زمان انتظاری وجود ندارد و دستگاه های خودپرداز در بسیاری از مکان های مناسب برای دسترسی فوری قرار می‌گیرند.

این مطلب را از دست ندهید  چگونه می‌توان بهترین لپ تاپ دانشجویی ودانش آموزی را انتخاب کرد؟ + بررسی برندهای مختلف لپ تاپ دانش آموزی

خدمات CDN برای حل مشکل ازدحام شبکه ناشی از ارائه محتوای غنی وب در هاست دانلود، مانند گرافیک و ویدیو از طریق اینترنت ایجاد شد. CDN‌ها اکنون رشد کرده اند و همه چیز را از متن، گرافیک، اسکریپت و فایل های رسانه ای گرفته تا دانلود نرم افزار، اسناد، پورتال ها، تجارت الکترونیک، رسانه های پخش زنده، رسانه های پخش ویدئوی درخواستی، و سایت های رسانه های اجتماعی را شامل می‌شوند.

نحوه عملکرد CDN

ماموریت CDN کاهش تأخیر است. تأخیر آن زمان آزاردهنده‌ای است که هنگام تلاش برای دسترسی به یک صفحه وب یا بارگیری ویدیو قبل از لود کامل در دستگاه تجربه می‌کنید. اگرچه در میلی ثانیه اندازه‌گیری می‌شود، اما می‌تواند احساس شود و حتی ممکن است منجر به خطای بارگذاری یا وقفه زمانی شود. برخی از شبکه های تحویل محتوا با کاهش فاصله فیزیکی که محتوا برای رسیدن به شما باید طی کند، تأخیر را کاهش می‌دهند. بنابراین، CDN های بزرگتر و با توزیع گسترده تر می‌توانند با قرار دادن محتوا تا حد امکان به کاربر نهایی، محتوای وب را سریعتر و قابل اعتمادتر ارائه دهند. 

فرض کنید آخر هفته است و می‌خواهید جدیدترین فیلم هالیوودی را دریافت و پخش کنید – CDN یک سرور بهینه در شبکه خود برای ارائه آن ویدیو پیدا می‌کند. معمولاً این سرور نزدیکترین سرور به مکان فیزیکی شما خواهد بود. فایل‌های رسانه در حافظه پنهان ذخیره می‌شوند و برای سایر درخواست‌های کاربران در همان منطقه جغرافیایی روی سرور شبکه تحویل محتوا باقی می‌مانند. اگر محتوای درخواستی شما در دسترس نیست یا قدیمی‌است، سرویس CDN محتوای تازه واکشی شده را برای ارائه درخواست‌های بعدی ذخیره می‌کند.

این مطلب را از دست ندهید  راهنمای جامع تنظیم مودم ADSL + معرفی انواع مودم

تاثیر فعالسازی سیستم CDN

  1. علاوه بر سرعت تحویل محتوا، در دسترس بودن یا افزونگی محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است. این به عمل اطمینان از دسترسی به محتوا بدون توجه به ترافیک یا خرابی سخت افزار اشاره دارد.  
  2. بارهای ترافیکی سنگین و نقص سخت افزار ممکن است منجر به خرابی بیشتر وب سایت‌ها شود. از آنجایی که ظرفیت ترافیک یک CDN از سرورهای اصلی فراتر می‌رود، استفاده از آن می‌تواند به جلوگیری از وقفه در عملکرد عادی وب سایت کمک کند، اطمینان حاصل شود که وب سایت آنلاین می‌ماند و می‌تواند محتوا را همیشه ارائه دهد.
  3. بهبود عملکرد سایت
  4. پشتیبانی از تمام کدها و فایل های سایت
  5. در حالی که ارائه محتوای وب سایت یک استفاده رایج برای CDN‌ها است، این تنها عملکرد آنها نیست. در واقع، CDN‌ها محتوای بسیار متنوعی را ارائه می‌دهند که شامل موارد زیر است: ویدیو با کیفیت 4K و HD، جریان های صوتی، دانلود نرم افزار مانند برنامه ها، بازی‌ها و به روز رسانی های سیستم عامل، و موارد دیگر. به طور بالقوه هر داده ای که می‌تواند دیجیتالی شود می‌تواند از طریق یک شبکه تحویل محتوا تحویل داده شود.
  6. افزایش سرعت سایت

با بهبود زمان بارگذاری وب‌سایت و استفاده از شبکه توزیع محتوا نزدیک‌تر به بازدیدکنندگان وب‌سایت با استفاده از سرور CDN، بازدیدکنندگان زمان بارگذاری صفحه سریع‌تری را تجربه می‌کنند. CDN می‌تواند نرخ پرش را کاهش دهد و مدت زمانی را که افراد در سایت می‌گذرانند افزایش دهد. به عبارت دیگر، یک وب سایت سریعتر به این معنی است که بازدیدکنندگان بیشتری در سایت شما باقی می‌مانند.

این مطلب را از دست ندهید  معروف ترین تلویزیون های سال 1402 به انتخاب کاربران

کلام آخر

اگر می‌خواهید با رشد حضور آنلاین خود، عملکرد و تجربه کاربری با کیفیت بالا را حفظ کنید، یک شبکه تحویل محتوای قابل اعتماد سرمایه‌گذاری ارزشمندی است. مخصوصا اگر وب سایت شما مخاطبان زیادی در سراسر جهان داشته باشد این امر بسیار مهم است.

در این مقاله، ما در مورد اینکه شبکه تحویل محتوا (CDN) چیست، چگونه کار می‌کند، مزایای استفاده از آن، بحث کرده‌ایم.

استفاده از یک گروه به هم پیوسته از سرورهای CDN که در سراسر جهان پخش شده اند می‌تواند به کاهش استفاده از پهنای باند، ایجاد تعادل بار، بهبود سرعت و عملکرد سایت، تقویت امنیت وب سایت و ارائه سریع محتوا برای همه بازدیدکنندگان سایت در سراسر جهان کمک کند.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا در مورد CDN و چگونگی بهبود وب سایت بیشتر بدانید. در صورت نیاز به راهنمایی مشاوره میتوانید با کارشناسان مجرب وب‌رمز تماس حاصل نمایید.

پیشنهاد ما به شما

لپ تاپ استخراج اتریوم

نحوه استخراج اتریوم با لپ تاپ + معرفی بهترین لپتاپ‌های 2023 برای ماینینگ (استخراج اتریوم)

از همین ابتدای کار باید بگم که استخرام رمز ارز ها نیازمند برق خیلی زیادی …

دیدگاهتان را بنویسید