برای خریدن بهترین لپ تاپ مهندسی برای رشته عمران داشتن یک اطلاعات مناسب یکی از مهم ترین نکات در حین خرید است. امروزه چون بیشتر کارها در سبک حرفهای با لپ تاپ و یا سیستمهای خانگی انجام میشود شرکتهای تولید کننده لپ تاپ برای هر رشتهای از بازار کار که نیاز به نرم افزار دارند سیستمهای مخصوص تولید میکنند که افراد بتوانند با استفاده از آن فعالیتهای لازم در حوزه شغلی خود را داشته باشند.مهندسی عمران یکی از رشتههای مهم در گرایشات مهندسی است. این رشته محاسبات و شبیهسازی زیادی دارد که علاوه بر تلاش افراد و مهارت آنها در این رشته، داشتن یک لپ تاپ مناسب نیز بسیار در روند موفقیت افراد موثر است. اگر شما یکی از متقاضیان بازار کار این رشته هستید برای شروع به کار نیاز به یک لپ تاپ مناسب در این رشته دارید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- کدام نرم افزارها در رشته مهندسی عمران مورد استفاده هستند؟
- بررسی سخت افزارهای مناسب برای لپ تاپ مهندسی عمران
- معرفی بهترین لپ تاپهای مهندسی عمران
- سخن پایانی و سوالات متداول
کدام نرم افزارها در رشته مهندسی عمران مورد استفاده هستند؟
در همه رشتههای مهندسی نرم افزارهای مخصوصی برای انجام کار و پروژهها وجود دارد.

رشته عمران و معماری رشتههایی هستند که با پیشرفت علم و فناوری انقلاب بزرگی در فرایند انجام پروژههای آنها به وجود آمد به صورتی که قبلا یک سری از فعالیتها به صورت دستی انجام میشد و احتمال خطا را افزایش بالا بود ولی امروزه با آمدن برنامههای مناسب برای این کار دیگر نیازی به انجام فعالیتها به صورت دستی نیست. این عامل در ابتدا باعث افزایش سرعت در روند پروژه شده و همچنین باعث کاهش خطای کار میشود.
نرم افزار اتوکد
این نرم افزار خلاصه شده عنوان “طراحی خودکار به کمک کامپیوتر” میباشد. این نرم افزار برای طراحی و ترسیم نقشه و اشکال مناسب برای این رشته طراحی شده است. از این برنامه در رشتههای معماری، نقشه برداری، مهندسی فرایند، برق شبکه و…استفاده میشود.
نرم افزار رِویت
از این برنامه میتوانید برای رسم عناصر موجود در پروژه و همچنین ساخت مدل سه بعدی استفاده کنید. این نرم افزار یکی از مهمترین نرم افزارهای مهندسی عمران محسوب میشود. علاوه بر این از این نرم افزار میتوان برای تغییرات و ویرایش سریع استفاده کرد.
مایکروسافت اکسل (Microsoft Exel)
این نرم افزار یکی دیگر از نرم افزارهای نوشته شده توسط ماکروسافت است. این برنامه قابلیت محاسبات ریاضی و کشیدن نمودار را دارد. همچنین متشکل از ردیفها و ستونها بوده که میتوانید با استفاده از این امر دادههای اماری را بهبود ببخشید و به انجام محاسبات بپردازید.
نرم افزارمتلب (MATLAB)
یک محیط نرم افزاری برای انجام محاسبات عددی است که میتوانی محاسبات چهار رقمی را در این نرم افزار انجام دهید. این برنامه همچنین یک زبان برنامه نویسی نسل چهارم است.
بررسی سخت افزارهای مناسب برای لپ تاپ مهندسی عمران:
با توجه به نرم افزارهای نام برده شده، لپ تاپ های رشته عمران باید سخت افزارهای قوی داشته باشد تا بتوانند این نرم افزارها را پشتیبانی کند و در حین کار با سیستم دچار مشکل هنگ و کندی سیستم نشوند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله گرید بندی لپ تاپ استوک را مطالعه کنید.البته برای کسب طلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ مهندسی را بخوانید.

در ادامه چند مورد از ویژگیهای سختافزارهای مهم لپ تاپ را بررسی خواهیم کرد.
CPU مناسب برای لپ تاپ رشته عمران
سی پی یو قوی برای اجرای نرمافزارهای ویژه عمران بسیار اهمیت دارد. در لپ تاپ های مهندسی عمران از پردازنده هایی مانند Core i5 یا Core i7 یا Ryzen 7 یا Ryzen 9 استفاده شده است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین لپ تاپ مهندسی مکانیک را بخوانید. اگر شما به صورت حرفهای از این نرم افزارها استفاده میکنید پیشنهاد ما به شما از استفاده از پردازندهای سری H میباشد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپهای مهندسی HP را بخوانید. این سری از پردازنده معمولا در لپ تاپ های گیمینگ استفاده میکنند که سرعت و عملکرد سیستم را فوق العاده افزایش میدهد. البته اگر پردازنده لپ تاپ از نوع پردازنده های سری U باشد هم میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد.
کارت گرافیکی مناسب برای لپ تاپ مهندسی عمران
بخش کارت گرافیکی یکی از مهمترین قسمت های نرم افزاری در لپ تاپ های مهندسی است. کارت گرافیکی در این رشته باید ۲ گیگابایت به بالا باشد و حدودا بین ۴ الی ۶ گیگابایت رم کارت گرافیکی برای این سیستمها مناسب است البته تا ۲۴ گیگابایت نیز وجود دارد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ مهندسی شیمی را بخوانید.کارت گرافیکی به کار رفته در لپ تاپهای مهندسی از شرکت NVIDA استفاده میشود. از قویترین و مناسبترین پردازنده های کارت گرافیکی میتوان MX450 و MX330 را نام برد.
رم (RAM) مناسب برای لپ تاپ های مخصوص مهندسی عمران
رم این دستگاهها باید بالا باشد تا کاربران بتوانند از یک سیستم با سرعت مناسب برخوردار باشد. رم دستگاه شما باید حداقل ۸ گیگابایت باشد. هنگام خرید دستگاه به این نکته توجه کنید که رم آن قابلیت ارتقاء داشته باشد زیرا نرمافزارهای این رشته در فواصل زمانی مشخص آپدیت میشوند و امکان دارد رم دستگاه شما آپدیتهای بعدی را پشتیبانی نکرده و دستگاه کند شود . پهنای باند در رم باید حداقل ۲۹۳۳ مگاهرتز بوده و تا ۳۲۰۰ مگاهرتز ادامه دارد.
حافظه ذخیره سازی HDD و SSD در لپ تاپ های مناسب رشته عمران
نداشتن حافظه ذخیره سازی مناسب در لپ تاپ باعث کند شدن سیستم و مشکل در ذخیرهسازی فایلها میشود.برخی به اشتباه تصور میکنند که داشتن حافظه بالا به تنهایی کافی بوده و پاسخگو تمامی نیازهای سیستم است. ولی نوع حافظه سیستم نیز بسیار مهم و حیاتی است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لپ تاپ مهندسی مکانیک را بخوانید.دو نوع حافظه ذخیره سازی برای سیستم وجود دارد: SSD و HDD. حافظه های SSD سرعتی حدودا ۷ تا ۱۰ برابر بیشتر از هارد دیسک دارند و وجود این نوع حافظه در سیستم به افزایش سرعت آن کمک شایانی میکند. پس در هنگام خرید لپ تاپ به داشتن SSD در سیستم توجه کنید. در بعضی لپ تاپها اسلات خالی این سخت افزار وجود دارد اما قیمت حافظه SSD در بازار بالا است پس سعی کنید لپ تاپی تهیه کنید که این سخت افزار را دارد.
صفحه نمایش (مانیتور) کاربردی در لپ تاپ های مناسب رشته عمران
برای داشتن دید بهتر نسبت به صفحه نمایش استفاده از مانیتورهای حداقل ۱۵٫۶ اینچ به شما توصیه میشود. در لپ تاپ های مخصوص مهندسی عمران از نسل جدید پنل IPS و OLED دار استفاده میشود. این عامل باعث میشود رنگها با کیفیت بهتری دیده شوند. لپ تاپ های ۱۷ اینچی درست است که دید مناسبی به شما از صفحه میدهند ولی برای جا به جایی و حمل دائم کمی سنگین هستند.
بدنه و باتری لپ تاپ های مناسب رشته مهندسی عمران
در این لپ تاپ ها از سیستمی استفاده میشود که قابلیت کولینگ (خنک کنندگی) بالایی دارند و از دو فن برای خنک کردن اجزای سیستم استفاده میکنند. در لپ تاپ های مهندسی باتریها از تکنولوژی سوپر باتری استفاده میکنند. در این تکنولوژی زمانی که باتری فول شارژ شود از مدار خارج شده و لپ تاپ از برق مستقیم استفاده میکند.
معرفی بهترین لپ تاپهای مهندسی عمران
لپ تاپ های ویژه رشته مهندسی عمران در بازار به نسبت زیاد است به طوری که تصمیم گیری برای خرید آن در میان برندهای مختلف کمی سخت به نظر میرسد.ما در انتهای مقاله تعدادی از بهترین لپ تاپ های مهندسی عمران را برای شما جمع اوری کردهایم با ما همراه باشید.
۱- لپ تاپ مهندسی عمران Nitro 5 AN515-45-R1JM
به عنوان یک لپ تاپ بازی ویژگیهایی از جمله طراحی ظاهری منحصر به فرد، سخت افزار قوی، تعداد پورتهای کافی، صفحه نمایش Full HD IPS و ۱۴۴ هرتزی سبب میشود برای کاربری یک مهندس عمران گزینه مناسبی باشد.

قیمت مناسب این دستگاه نسبت به گیمینگهای هم رده خود و همچنین عمر باتری مناسب سبب شده است این لپ تاپ در بین بهترین لپ تاپ های مهندسی عمران قرار گیرد.
مشخصات لپ تاپ:
- وزن: ۲٫۳ کیلوگرم
- پردازنده مرکزی: AMD Ryzen 9 5900HX
- حافظه رم: ۳۲ گیگابایت DDR4
- پردازنده گرافیکی: GEFORCE RTX 3080
نقاط قوت:
- عملکرد قوی نسبت به قیمت
- خنک و بی صدا در حالت High Performance
- پردازنده AMD بسیار قدرتمند
- به راحتی قابل ارتقا و باز کردن است.
- نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز
نقاط ضعف:
- بدنه سنگین و بزرگ
- عمر باتری متوسط
۲- لپ تاپ مهندسی عمرانLegion 5 Pro-DA
لپ تاپ مناسب مهندسی عمران دیگر در این بازه از سری Legion شرکت لنوو به نام Legion 5 Pro-DA است. این لپ تاپ با بدنه فلزی و طراحی ساده و در عین حال جذاب به راحتی به قلب هر کاربری نفوذ میکند. اما برای مهندسین عمران جدای از ظاهر امکانات دیگری مثل نمایشگر ۱۶ اینچی از نوع IPS با SRGB صد در صد و نرخ تازهسازی ۱۶۵ هرتز، تجربه تماشای تصاویر سه بعدی در نرم افزارهای عمرانی را جذابتر میکند.

همچنین زاویه دید ۱۷۸ درجه از لحاظ بصری بسیار موثر است. و مات بودن صفحه نمایش نیز سبب میشود در محیطهای باز و پرنور نیز تجربه بهتری برای کار داشته باشید. سخت افزار قدرتمند با پردازنده و گرافیک عالی میتواند انتخاب هوشمندانهای باشد.
مشخصات لپ تاپ:
- وزن: ۲٫۴۵ کیلوگرم
- پردازنده مرکزی: AMD Ryzen 7 5800H
- حافظه رم: ۱۶ گیگابایت DDR4
- پردازنده گرافیکی: GEFORCE RTX 3070
نقاط قوت:
- نمایشگر فوق العاده
- عملکرد قدرتمند
- حافظه قابل ارتقا
- ارزش خرید بالا
نقاط ضعف:
- اسپیکر ضعیف
- وبکم با کیفیت ۷۲۰p
- دمای حرارت نسبتا بالا در حالت High Performance
۳- لپ تاپ مهندسی عمران ROG Zephyrus S17 GX703HR
در این بازه قیمتی ۳ پیشنهاد عالی برای لپ تاپ مهندسی عمران داریم، اولین لپ تاپ از سری زفیروس کمپانی ایسوس است. که ایسوس با کیبورد زاویهدار جلوهای خاص به این دستگاه داده است. علاوه بر زیبایی باعث میشود کاربری آن راحتتر باشد و عملکرد خنک کننده نیز بهبود یابد. این لپ تاپ با عملکرد قدرتمند و حرفهای و سرعت ذخیرهسازی شگفت انگیزی که دارد شما را مبهوت خواهد کرد. اگر از نظر بودجه مشکلی ندارید قطعا این لپ تاپ بهترین گزینه برای مهندسین عمران محسوب میشود.

این لپ تاپ دارای یک تاچپد با ابعاد بزرگتر است که بهره وری شما را افزایش میدهد. نمایشگر ۱۷ اینچی این دستگاه با وضوح ۴K و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز تجربه فوق العادهای را برایتان به ارمغان میآورد. باتری لپ تاپ ROG Zephyrus S17 GX703HR-A با پشتیبانی از سیستم شارژ سریع و ظرفیت ۹۰ وات ساعت تا ۳ ساعت شارژدهی خواهد داشت.
مشخصات لپ تاپ:
- وزن: ۲٫۶ کیلوگرم
- پردازنده مرکزی: Intel Core i9 11900H
- حافظه رم: ۳۲ گیگابایت DDR4
- پردازنده گرافیکی: GEFORCE RTX 3070
نقاط قوت:
- عملکرد قابل توجه
- نمایشگر با وضوح بالا ۱۴۴۰p
- کیفیت ساخت بالا
- خنک کننده کم صدا
- کیبورد و تاچپد عالی
- عمر باتری بالا
نقاط ضعف:
- نرخ تازه سازی نمایشگر نه چندان مناسب
۴- لپ تا پ مهندسی عمران AERO 15 OLED KC
گزینه بعدی لیست آداک برای لپ تاپ های مناسب مهندسی عمران لپ تاپی از شرکت گیگابایت به نام AERO 15 OLED KC است. این لپ تاپ برای نرم افزارهای مهندسی بسیار مناسب است. این لپ تاپ نیز در دستهبندی لپ تاپهای گیمینگ قرار میگیرد. و به همین دلیل از ویژگیهای گرافیکی و پردازشی قابل توجهی برخوردار است.

برای مهندسان عمران یکی از مهمترین آیتمها میتواند نمایشگر باشد که در این لپ تاپ با استفاده از پنل OLED و ۱۵ اینچی، وضوح تصویر ۴K را نیز به شما هدیه میدهد. وجود پورت های USB به اندازه برای به اشتراک گذاری پروژهها بسیار مناسب است. همچنین باتری ۹۹ وات ساعتی این دستگاه تا ۳ ساعت شارژدهی خواهد داشت.
مشخصات لپ تاپ:
- وزن: ۲٫۳ کیلوگرم
- پردازنده مرکزی: Intel Core i7 10870H
- حافظه رم: ۱۶ گیگابایت DDR4
- پردازنده گرافیکی: GEFORCE RTX 3060
نقاط قوت:
- صفحه نمایش OLED
- مجهز ThunderBolt 3 و کارتخوان SD
- پورت های زیاد
- نورپردازی RGB برای کیبورد
نقاط ضعف:
- دوربین نامناسب
- عمر باتری متوسط
۵- لپ تاپ مهندسی عمران ROG Zephyrus G15 GA503QR-A
لپ تاپ ROG Zephyrus G15 GA503QR-A جز گیمینگهای بالارده ایسوس میباشد. و در دسته لپ تاپهای گیمینگ جزء تاپترین آنها است. این لپ تاپ از نخستین گیمینگهای ۱۵ اینچی شرکت ایسوس از سری Zephyrus میباشد. GA503QR از پردازنده پرقدرت AMD و کارت گرافیک NVIDIA بهره میبرد. و در سال ۲۰۲۱ رونمایی گردیده است. ROG ZEPHYRUS G15 با سخت افزار حرفهای و طراحی بروز رقیبی برای دیگر لپ تاپهای گیمینگ محسوب میگردد.

در طراحی از جنس مشابه نسل قبلی و با استفاده از فلز و پلاستیک حس لپ تاپهای لوکس را دارد. وزن دستگاه ۱٫۹ کیلوگرم میباشد که برای یک لپ تاپ گیمینگ بالا رده بینظیر است. به لطف طراحی بهینه در بخش بدنه ضخامت دستگاه کمتر از ۲۰mm میباشد. لپتاپ گیمینگ GA503QR برای جا به جایی گزینه مناسبی میباشد که با توجه به سخت افزار قوی مناسب است. این لپ تاپ برای امور محاسباتی سنگین مهندسی و امور گرافیکی حجیم بسیار مناسب است. به همین دلیل جز لیست بهترین لپ تاپ های مهندسی عمران قرار دارد.
مشخصات لپ تاپ مهندسی عمران :
- وزن: ۱٫۹ کیلوگرم
- پردازنده مرکزی: AMD Ryzen 9 5900HS
- حافظه رم: ۱۶ گیگابایت DDR4
- پردازنده گرافیکی: GEFORCE RTX 3070
نقاط قوت:
- عملکرد پردازشی قوی
- عمر باتری بالا
- نسبتا سبک و قابل حمل
- پنل نمایشگر ۱۶۵ هرتزی
- اسپیکرهای قوی
نقاط ضعف:
- نبود وبکم
- حرارت زیاد در هنگام عملکرد High Performance
سخن پایانی
شما دراین مقاله با مشخصات بهترین لپ تاپ ها برای رشته مهندسی عمران آشنا شدید.همچنین از چند مل از بهترین لپتاپ های مهندسی آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
پردازندهی اینتل با دو یا چند هسته پردازشی و حداقل فرکانس کاری ٢.۵ گیگا هرتز. ٨ گیگا بایت رم. برای افزایش سرعت پردازشها توصیه میشود از هارد SSD استفاده شود. برای کسانی که مشغول کارهای شبیه سازی هستند یک کارت گرافیک Quadro با ٢ گیگا بایت حافظهی مجزا توصیه میشود.
مشخصات سخت افزار را با نرم افزارهای مد نظر چک کنید. کیفیت و اندازه نمایشگر را بررسی کنید. اگر لپ تاپ را با خود حمل میکنید، از محکم بودن بدنه لپ تاپ اطمینان حاصل کنید.